Get Adobe Flash player

A legjobb plugin – bővitmények

Következzen néhány plugin amivel nagyban segíthetünk a keresőknek hogy átlássák oldalunkat, mindezt úgy, hogy a látogatóink szemét sem sérti semmi nem oda illő. A lenti pluginok mindegyikét használom illetve használtam már és el kell mondanom, hogy tényleg nagy dolgok valósíthatóak meg velük. Mindegyik WordPress plugin ingyenes és rákeresve könnyedén letölthetőek. A lista véletlenszerű, szóval a legelső nem feltétlenül a legjobb. Ez a felsorolás leginkább a kezdőknek szól, mivel ők azok, akik nem tudják, hogy mi mire való, és miért kell vagy sem. Aki már rutinból csinálja, azok tudják, hogy mire ma a legalkalmasabb, valamint az a szó, hogy "legalkalmasabb" itt nem is igaz, mert ahány oldal, annyi legjobb megoldás létezik. All in One SEO Pack – A leg közkedveltebb és legismertebb WordPress SEO plugin amely segítségével könnyedén és automatikusan létrehozhatunk egyedi META tagokat. Én személy szerint inkább szeretem a HeadSpace-t de ugyanakkor mindkettő megfér egymás mellet, csak figyelni kell rá, hogy melyiken mit állítunk be. Google XML Sitemaps – Automatikus Sitemap generátor mely minden új bejegyzésnél újra generálja a sitemapet és elküldi azt a keresőknek. Rengeteg beállítási funkcióval rendelkezik és kötelező darab minden WordPress motorra. Regéket lehetne írni róla hisz ez hibátlan és tökéletes. Redirection – Segítségével könnyedén irányíthatsz át URL-eket más helyekre. Ha netán megszünt vagy törölted, esetleg átirtad valamelyik bejegyzésed elérhetőségét a plugin segítségével egyszerűen átirányítod a látogatókat és a keresőket az új helyre.

Akismet - Már a WordPress alap csomagban is megtalálható plugin, amely a comment spamek szűrésére kiválóan alkalmas. A bővítmény tanul, tehát ha egy adott hozzászólásra rányomunk többször, hogy SPAM, akkor a továbbiakban, automatikusan a SPAM-ek közé kerül az adott hozzászólás. Nagyon meg tudja könnyíteni a dolgunkat ez a kiegészítő.

WP Super Cache - Ahogy a neve is mutatja blogunkat tudjuk cachelni vele. Vagyis ez a bővítmény statikus html fájlokat generál a dinamikus WordPress blogunkból, így csökkenthetjük weboldalunk betöltési idejét, valamint a szervert is kíméljük. Rendkívül hasznos kiegészítő, aki teheti és a tárhelyének paraméteri engedik, mindenképpen használja.

Share and Follow - Elsőre ugyan a név furcsán hangozhat, de ezzel a kiegészítővel számos látogatót szerezhetünk weboldalunkra. Egyszerűen helyezhetjük el a social network ikonokat bejegyzéseink végén, hogy tartalmainkat a felhasználok megosszák a legnagyobb közösségi oldalakon. Így mások is értesülhetnek az értékes cikkeinkről.

Contact Form 7 - plugin a legnépszerűbb kapcsolati form készítő bővítmény. Az űrlapot tetszés szerint alakíthatjuk. Rakhatunk bele rádiógombokat, plusz mezőket, és captcha-t is. Ezeket a bővítményeket nagy szívvel tudom nektek ajánlani egyrészt azért, mert véleményem szerint is hasznosak másrészt azért, mert tudom, hogy biztonságosak minden szempontból. Remélem hasznát veszitek eme kis összefoglalónak, mindenkinek kellemes WordPress blog készítést kívánok!