Get Adobe Flash player

Mi a linképítés?

A linképítés az a tevékenység, amivel eléred, hogy más honlapokon a te honlapodra mutató linkek jöjjenek létre, vagyis ezeket a te honlapodra mutató linkeket “építed” más honlapokon. A linképítés elsődleges célja az, hogy a keresők jobban szeressék a honlapodat. (google) Ennek a tevékenységnek általában nem sok köze van ahhoz, hogy ezekről a linkekről érkezik-e valós forgalom vagy sem. A linképítés csak annyit tesz, hogy linkek legyenek, amiket a kereső szeret. A Google megalkotta a honlapra mutató linkek számából és értékéből számított PageRank elméletet. Akkor ők azt mondták, hogy ha nagyon sok honlapról mutat link a te honlapodra, akkor az biztos nagyon jó. Ráadásul minél “értékesebbek” ezek a honlapok (a facebook értékesebb mint a faguriga.hu), annál jobb a weboldalad. A linképítés lényege, hogy mit és hogyan figyel a Google a linkeknél. Egyszerűbben, a jó link a sok link, de ez azért ennél kicsit összetettebb. Leegyszerűsítve a linkek esetében négy dolog fontos:
  1. Minél több legyen belőlük.
  2. Milyen a linket adó honlap és aloldal mennyire ismert általánosságban, és az adott kulcsszóra?
  3. Milyen kulcsszóra vagy kulcsszavakra van a link “kihegyezve” ?
  4. A link (kulcsszó), a linket adó oldal és a céloldal mennyire vannak összefüggésben, mennyire relevánsak egymáshoz képest?

Egy induló honlap esetében tényleg az a legfontosabb, hogy egyáltalán legyenek rá mutató linkek. És minden egyéb híreszteléssel ellentétben kezdetben akár 1-2 link is elég lehet.

Hová kerüljenek az első linkek?lap.hu jó választás lehet az induláshoz. Egyrészt ezek viszonylag erős és értékes linkeket jelentenek, másrészt 10 esetből 9-szer korrekt visszajelzést kapsz a honlapodról az induláskor. A lap.hu ugyanis nem vesz fel honlapot, ha néhány fontos elem (pl. cégnév, adószám, elérhetőség) hiányzik, nem érzik témába vágónak vagy elég tartalmasnak. Ha tehát az első lap.hu oldalon elfogadásra kerül a honlapod, az nemcsak egy jó lökést ad a keresők számára, de azt is jelenti, hogy más linkmegosztókban, linkkatalógusokban szinte biztosan elfogadásra kerül. Start Hasonlóan jó választás lehet a facebook, és valamennyi közösségi oldal, ahol erre lehetőség van. Készíts annyi közösségi oldalon egy-egy fiókot az új honlapodnak, mindegyikről egy-egy visszamutató linkkel, amennyit csak tudsz. Tegyél fel releváns tartalmakat a honlapodra mutató linkel. Ezek után regisztrálhatsz bárhova, ahol a linkedet el tudod helyezni.
  • Közösségi médiákban
  • Szakmai blogokon
  • fórumokon
  • Speciális, szakmai oldalakon
  • Valódi üzleti partnerek honlapjain
Gyorsítás Amikor már van valami alapja a honlapodnak, mutat rá néhány link, megérkeztek az első látogatók és a tartalom is egyre bővül, itt az ideje, hogy valóban a mennyiségre és a minőségre egyszerre menj. Ez az a pont, amikor érdemes minél több linkkatalógust megtalálni, és ott linkeket elhelyezni. Ha lehetséges, és van elég tartalom a honlapodon, akkor sok linkkatalógusba több kategóriákban is be tudsz regisztrálni, akár aloldalakkal is. Az is igaz, hogy nagyon sok katalógus ettől mereven elzárkózik, vagy csak pénzért teszi elérhetővé. Érdemes megnézned a konkurenseidet, hogy ők milyen oldalakról szereznek linkeket. Jó kiindulás lehet, nem feltétlenül azért, hogy lemásold, de rengeteg ötletet, információt szerezhetsz, plusz azt is megtalálhatod, hogy hol gyengék, hol tudsz előre kerülni. Ha a fentieket összerakod, akkor lehet, hogy akár erősnek tűnő konkurens oldalakat is lenyomhatsz. Összességében én ennél a pontnál azt tanácsolom, hogy menj a mennyiségre a linkek forrását illetően, és a minőség tekintetében nagyon figyelj a horgonyszövegedre. Magad is meg tudod csinálni. Találkozhattál már olyan oldalakkal, ahol bizonyos összegért "szakértők" megcsinálják helyetted (neked) a linképítést "profi" módon? Nos, ha a fentieket megértetted, akkor biztos lehetsz benne, hogy meg tudod csinálni, és nem kell a pénzedet másnak adni, hogy helyetted dolgozzon, bár ha ez neked jobb megoldás, lehet így is. Tegyél most egy próbát, és meglátod, hogy mennyire vagy hatékony a saját képességeiddel, és meg fogod látni, hogy mennyire egyszerű. Kattints a linkre és fedezd fel az egyszerűséget: http://linkvaros.com/