Get Adobe Flash player

Weboldal

Arra a kérdésre, hogy kinek van weboldala, általánosságban azt lehet mondani hogy: mindenkinek. De nézzük meg közelebbről. A weboldal egy ablak a világra, ahova betekinthetnek az érdeklődők, aszerint, hogy éppen mit keresnek, ezért fontos, hogy a kínálat, (a céged, tevékenységed, klubod, vagy csak mint magányszemély) megjelenjen ebben az ablakban.

Ma már általános szokás, hogy ha bárki keres valamit, akkor az "interneten nézi meg".

De miből áll az internet? 

webconstruction

Az internetes oldalak a termékek, szolgáltatások prospektusa, ahol a termelő, vagy szolgáltató a portékát eladásra felkínálja, ezért fontos, hogy a vásárló, aki otthon ül a kedvenc karosszékében, megtalálja a keresett terméket a TE weboldaladon. Neki kell az a termék,  és ha nem nálad, akkor valaki másnál fogja megtalálni, és már kattint is a megrendelem gombra. Ez a kereskedelem mai formája, ha tetszik, ha nem, és ebben az "áruházban" az fogja a termékeit vagy a szolgáltatásait eladni, aki naprakészen áll a vásárlók elé.

A vásárló meg fogja venni, azt amire szüksége van, attól a kereskedőtől, akit a karosszékből elsőként megtalál!

Ha neked már van weboldalad a szolgáltatásaid értékesítésére, akkor vizsgáld felül, hogy a terméked vagy a szolgáltatásod, hiánytalanul elérhető ott, valamint azt, hogy arról megfelelő mennyiségű és összetételű információ áll a vásárló rendelkezésére.

Amennyiben még nincs weboldalad, akkor itt az ideje, hogy belevágj. Először is vizsgáld meg, hogy kik azok, akiknek értékesítesz, ezután tudd meg, hogy kik lehetnek a lehetséges vásárlóid. Ha egy weboldal felépítésébe fogsz, akkor mindenképpen tudnod kell, hogy kiket akarsz elérni, valamint, hogy kik azok akik a termékedre, szolgáltatásodra vevők lesznek.

A marketing szó hallatán sokaknak az eladás jut eszébe, pedig a szójelentése az, hogy megkeressük azokat a vásárlókat, akiknek szüksége van a termékemre, valamint a lehetséges vásárlókban felébreszteni az igényt hogy akarják birtokolni a termékemet.

Ha kész van a weboldal, akkor ahhoz hogy termeljen, látogatókat kell oda vonzani.

A működő weboldalnak 2 fő feladata van, az első, hogy odavonzza a látogatót, a második hogy ott tartja.

Erre több lehetőség is van. Az egyik a fizetett hirdetés, aminek  az interneten sok megoldása létezik. A Te  céged szempontjából a legfontosabb, hogy a már meglévő ügyfeleidet irányítsd az új weboldaladra, mert ha Ők elégedettek voltak a termékeddel, akkor ajánlani fogják másoknak is, ami sokkal erősebb reklámértéket képvisel, mint a személytelen hirdetések.

Ahhoz, hogy az ügyfélköröd látogassa a weboldalt, ahhoz olyan tartalom kell, ami részben szakmai vonatkozásban lehet érdekes, valamint olyan egyéb tartalom, ami érdeklődővé teszi a látogatót, ott tartja, és újra vissza fog menni.

Ezek a TE szempontjaid, egy működő weboldalról, de ahhoz hogy ez így működhessen, számos tényezőnek kell megvalósulnia, amit szívesen megosztok veled ha érdekel. Katt Ide!