Get Adobe Flash player

Weboldalak

A weboldalak sokfélék lehetnek, mint ahogy a tartalom és a mögötte álló szolgáltatás, de mégis vannak kategóriák amiket érdemes megismerni, mielőtt megépíted a saját weboldalad. A weboldalakról már olvashattál itt most egy kicsit részletesebben fogom ismertetni.
Az Információs oldal egy weboldal kiegészítő részeként bizonyos funkciókat lát el, mint például figyelmeztet valamire, (akció, időpont, változás, stb.) egy ilyen oldal jellegét tekintve sokszor különbözik az anya oldaltól, igy figyelemfelkeltő, vagy akár semleges maradhat. jellemzően 1-2 oldal szokott lenni, és csak kiegészítő információt hozdoz. Az ilyen oldalakat, jellemzően a már meglévő weboldal kezelője készíti, ritkább esetben önállóan is életképes. Az elkészítés költsége: néhány ezer forint, attól függően, hogy mi a tartalma az oldalnak, de speciális esetben ennek akár a sokszorosa is lehet.   Vigyáázz! Fenőtteknek szóló oldal!
minta

Vigyázz! Felnőtt tartalom.

Bemutatkozó oldalakat lehet látni a legtöbbet, ugyanis vagy egy hiba, amit a honlaptulajdonosok mindig elkövetnek: Azt mutatja ami vagyok, valójában azt kellene mutatni, amit a látogató látni akar.  A weboldalad felépítésénél mindig az legyen szem előtt, hogy valaki olvasni fogja, azzal a szándékkal, hogy a partnered lesz, az alapján amit megmutatsz neki. Fogalmazd úgy a bemutatkozást, hogy a látogató azt lássa, hogy ez neki szól, ismertesd a terméket vagy a szolgáltatást, olyan formában, hogy a látogató azt érezze, hogy neki milyen jó lesz ha téged választ, vagy milyen haszna, előnye lesz abból ha a TE termékedet választja. Ne magad vagy a cégedet fényezd, hanem a lehetséges ügyfelet, hogy neki milyen jó lesz, ő milyen szép lesz, vagy neki mennyire hasznos lesz, ha téged, a cégedet válaszja partneréül. Egy Webáruház készítésénél is figyelmet kell fordítani a tartalomra, legyen fent lehetőleg minden termék, minden terméknél az elérhető legtöbb információ, és sorolj fel néhány olyan előnyt ami a lehetséges vevőnek kinyitja a pénztárcáját. Az oldalon minden lényeges adatot fel kell tüntetni a termékkel szolgáltatással kapcsolatban, a szállítással, fizetéssel kapcsolatos kérdéseket részletezni kell, és mindig legyen elérhetőség az oldalon, és biztosítsd azt is, hogy mindeig legyen egy munkatársad, aki az esetleges kérdésre választ ad. Általában igaz, hogy a weboldal látogatók nem olvasnak weboldalt, inkább vizuális információt akarnak, de itt, ebben a helyzetben, hidd el hogy minden információ kevés, mert a látogató minden betűt el fog olvasni, mielőtt utalja neked a pénzét.

Parfüm Rendelés

A Portálok a legnagyobb oldalak, és egyben a legnagyobb forgalmat tudnak magukénak. Egy ilyen oldalon szinte minden van, de ennek a működtetése, egy teljes stáb munkáját igényli. Leginkább egy újságkiadóhoz lehet hasonlítani, (valójában az is, csak elektronikus formában, és sokkal több szolgáltatással) számos belső és külső munkatárssal. A fogalom napi szinten akár milliós nagyságrendű is lehet, de nagyobb oldalaknál ennek a többszöröse. Ilyen oldalak például az: index.hu, origo.hu, yahoo.com, msn.com. A Közösségi Oldalak igen nagy népszerűségnek örvendenek, annyi van hogy meg sem lehet számolni, és mégis nap mint nap születnek újabb oldalak. A nagyok jellemzően embergyűjtő helyek, a kisebbek valamilyen egyedi téma köré csoportosítják a tagokat, közös érdeklődés, hobby, szakma, stb. Egy cég, szervezet, iparág, vagy kisebb csoportok, klubok, baráti körök is működtetnek ilyen oldalakat,  de egy család életében is jelentős lehet a szerepe. A legnagyobb oldal akkor jött létre, amikor már számtalan ilyen oldal gyűjtötte az embereket, és mégis néhány év alatt a legnagyobbá vált, mostanra több a tagja, mint az összes többi oldalnak együtt véve.  facebook.com, myspace.com, iwiw.hu Blog - Az egyéni felhasználók többsége az ingyenes freeblog.hu, blogger.com, oldalakat használja bloggoláshoz, de egyre több a saját domain alatt futó blog is. Az ehhez szükséges pfatform, és ennek az alapjai a szolgáltató tulajdona, így sok esetben reklámokkal működtetik az ingyen blogokat. Ha valaki saját blogot akar létrehozni, gyakorlatilag ingyen megoldható, mert a szolgáltatás, illetve az ehhez szükséges szoftver is ingyenesen elérhető, csak némi tudás szükséges hozzá. Egy lépéssel van előrébb, aki saját domain alatt működtet blogot, mert így egy olcsó tárhely is elég a működéshez, bár volt példa arra, hogy egy blog oldal olyan népszerű lett, hogy a sok látogató miatt bedugult az oldal. Szóval vettél domaint, és tárhelyet, oda feltöltöd a blog alapmotorját, és egy saját admin felületen keresztül olyanná alakítod milyet szeretnél, vagyis teljesen egyedi lesz. A másik nagy előnye annak ha van domained és tárhelyed, hogy így működtethetsz saját e-mail címet is, ami akár a neved is lehet, vagy olyan név, ami kapcsolatba hozható veled, a hobbiddal, a tevékenységeddel. Persze mondhatni, hogy e-mail szolgáltatás számos van profi és ingyenes, ám ez teljesen egyedi. Ingyenes Blog motorok: WordPress, Drupal, Joomla, és még sok más.